Vedenhoitokemikaali CombiTabs 1kg
Vedenhoitokemikaali CombiTabs 1kg

Vedenhoitokemikaali CombiTabs 1kg

40,00 €
Sisältää alv. 24.00 %

Vedenhoitokemikaali (MasterSaunan ulkoporeammeissa ei tarvetta käyttää ihoa ärsyttävää klooria)

Happi-Monitoimitablettien tehoaineyhdistelmä mahdollistaa täydellisen vedenhoidon helposti ilman klooria. Yhden tabletin paino on 20 g, joka muodostuu kolmesta värivaiheesta. Oranssi vaihe ehkäisee altaan veden mineraaliainesten saostumisen. Näin vältetään suurin osa karheita kalkkikerrostumia. Valkoinen vaihe huolehtii altaan välittömästä desinfioinnista. Sininen vaihe on korkealaatuinen leväntuhoamisaine. Happi-monitoimitabletit soveltuvat yhtä hyvin käytettäväksi kovassakin vedessä eivätkä ne vaikuta veden Ph-arvoon (jonka valvontaa ja korjausta suositellaan tarvittaessa).

KÄYTTÖOHJE:
Annostus suositus 1000 litran vesimäärää kohti: 1 kpl happimonitoimitabletteja kolmen–neljän päivän välein. Todellinen tehoaineentarve on riippuvainen uintitiheydestä, vieraiden aineiden pääsystä altaaseen, altaan vesitilavuudesta sekä ympäristö- ja säätekijöistä. Älä heitä tablettia suoraan altaanpohjalle vaan esim. filtterilaatikon hyllylle. Älä laita tablettia juuri ennen kylpyhetkeä.

35€/kg.

Tietoja:

- kloori ja aktiivihappi 

- tavallisimmin käytetty desinfiointiaine on kloori

- kloori puhdistaa allasvedestä orgaaniset ja epäorgaaniset epäpuhtaudet. Useimmat uimahallit käyttävät vedenhoidossa klooria, sillä se pitää allasveden näkyvästi puhtaana ja hygieenisenä.


Puhutaan vapaasta ja sitoutuneesta kloorista.

Kun kloorin desinfiointikyky on loppunut, kloori jää veteen. Tällöin puhutaan sitoutuneesta kloorista. Vapaa kloori puolestaan on vedessä olevaa desinfiointikykyistä klooria.


Kun allasveteen tehdään sokkidesinfiointi kloorilla, allasta ei saa käyttää ennen kuin vapaan kloorin määrä on laskenut 1–3 mg:aan litrassa. Kun kloori lisätään veteen illalla, allasta voi käyttää jo seuraavana aamuna.


Näin OxyChock-rakeiden sisältämä aktiivihappi desinfioi

OxyChock-rakeet vapauttavat aktiivihappea veteen liuetessaan. Tällöin vedessä on runsaasti happea, joka tuhoaa vedessä olevia bakteereita. Happi myös haihtuu vedestä nopeasti. Mitattavia määriä ei välttämättä ole vedessä enää 4 tunnin kuluttua rakeiden lisäämisestä. Siksi aktiivihappea tulee lisätä veteen klooria useammin. Vastaavasti vedessä voi uida nopeammin aktiivihapen ja sokkikäsittelyn jälkeen.


OxyChockin  kanssa suosittelemme aina käyttämään Aktivaattoria , joka pidentää ja tehostaa aktiivihapen desinfiointitehoa merkittävästi.


Vaikka olet valinnut kloorittoman desinfioinnin, voit hyvin tehdä sokkidesinfioinnin kloorilla 14 päivän välein.


Klooriton desinfiointi on tehokas lyhyellä aikavälillä. Parin viikon kuluessa veteen kuitenkin syntyy mikro-organismeja ja bakteereita, joita kloorittomat vedenhoitoaineet eivät pysty tuhoamaan. Siksi vesi tulee desinfioida perusteellisesti 14 päivän välein erityisesti lämpiminä jaksoina sokkikäsittelyllä, joka tuhoaa taatusti kaikki bakteerit vedestä. Aktiivihappi ja kloori ovat yhteensopivia, joten niitä voi turvallisesti käyttää yhdessä. Vedessä voi uida jälleen, kun kloorin haju on poistunut, jos et halua uida klooria sisältävässä vedessä.


Voiko vettä käyttää puutarhan kasteluun?

Ei voi. Edes aktiivihapella desinfioitu vesi ei sovellu puutarhan kasteluun. Vaikka aktiivihappituotteet ovat kloorittomia, ne tappavat bakteereja eikä vedellä siksi pidä kastella pihaa. Jos haluat poistaa uima-altaan käytöstä, suosittelemme veden johtamista talon viemäriin, josta se päätyy vedenpuhdistuslaitokselle.

Paino:
1 kg
Arvostelut 0 arvostelua